Kennemer Lyceum - Klaar voor morgen Vergrootglas - doorzoek de website

ICT-Helpdesk

×

De ICT Helpdesk is bereikbaar via dit contactformulier.

Er wordt van leerlingen verwacht dat ze op school én thuis met de laptop kunnen werken.

Veel gestelde vragen (FAQ) 

 • Waarom werkt het Kennemer Lyceum met laptops in de klas?
  Om leerlingen voor te bereiden op de wereld van morgen maken wij gebruik van digitale middelen voor communicatie, productiviteit en samenwerking. Daarnaast bieden veel lesmethoden digitale componenten die bijvoorbeeld differentiëren op niveau beter mogelijk maken.
 • Krijgen de leerlingen digitale boeken? 
  De laptop werkt aanvullend en ondersteunend bij het gebruik van boeken en papier. Steeds meer lesmethodes voldoen aan blended learning, waarbij papier en digitale inhoud elkaar afwisselen en aanvullen.
 • Hoe stel ik mijn laptop in voor gebruik op school? 
  Klik hier
 • Waarom zou ik de laptop bij de RentCompany aanschaffen
  De voordelen op een rijtje 
 1. De laptop wordt ondersteund door de helpdesk op school 
 1. Er kan worden gekozen voor huren of kopen met een variabele contractduur 
 1. Bij een mankement aan het apparaat wordt direct een leenapparaat aangeboden. 
 1. De meest gebruikte software wordt bij levering geïnstalleerd 
 1. Instructies in de klas zijn gemaakt voor deze laptop 

U bent vrij een andere laptop te gebruiken. De helpdesk kan dit apparaat echter niet ondersteunen bij problemen met de hardware, software of het besturingssysteem. 

 • Wat zijn de minimale specificaties? 
  Hardware: 5 GHz WiFi, 4 GB geheugen en 128 GB harde schijf.
  Besturingssysteem: Windows 10 of 11.
  Het apparaat moet worden geregistreerd bij Intune.
  Software: Office 365, Safe Exam Browser en een antivirus programma. 
 • Mag een Mac gebruikt worden? 
  U bent vrij een Mac te gebruiken. Er is op school echter geen ondersteuning bij problemen met de hardware, software of het besturingssysteem van Apple systemen. Ook moet zelf de benodigde software geïnstalleerd worden.
 • Mag een Chromebook of Linux gebruikt worden? 
  Chromebooks en Linux worden door school niet ondersteund. Gebruik je toch een Chromebook, dan moet je in een aantal situaties voor een Windows laptop of Mac zorgen, zoals bij toetsen of wanneer er gebruik wordt gemaakt van een functie die niet aanwezig is.
 • Kan de laptop veilig worden opgeborgen tijdens gym of een andere activiteit? 
  Ja, de laptop kan in het kluisje worden bewaard.
 • Kan de laptop op school worden opgeladen?
  Nee, de leerling dient de schooldag te starten met een opgeladen laptop. Het aantal uur laptopgebruik zal ruim binnen een batterijlading vallen. 
 • Wat doe ik met de huurlaptop als ik van school ga? 
  Je kunt in dat geval de huurovereenkomst met de RentCompany opzeggen. Zij laten je schriftelijk weten wanneer de huurovereenkomst stopt en hoe je het device kan retourneren. 
 • Mag de laptop ook voor privé zaken gebruikt worden? 
  Ja, mits dit geen nadelige invloed heeft voor schoolzaken.
 • Wat als ik geen laptop voor mijn kind kan kopen? 
  Wij vinden dat ons onderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Als de uitgave voor ouders te groot is kunnen zij in aanmerking komen voor een laptop of een vergoeding van de Stichting Leergeld Haarlem en Zandvoort (https://www.leergeld.nl/haarlemzandvoort/) of de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
 • Wat doet de school om misbruik te voorkomen? 
  We willen leerlingen leren verantwoordelijk met digitale middelen om te gaan. Het thema mediawijs omgaan met moderne media en apparaten is onderdeel van het mentorprogramma.
 • Wordt de boekentas nu nog zwaarder? 
  Boeken zijn de laatste jaren lichter geworden door het gebruik van dunner papier. Ook zal een deel van het materiaal straks digitaal beschikbaar zijn. Netto zal de boekentas niet zwaarder zijn dan vroeger. 
 • Wat kan de school op de laptop van mijn kind? 
  De laptop wordt aangemeld bij een Mobile Device Management oplossing van school. Dat betekent dat software en updates automatisch wordt geïnstalleerd. Ook zijn daardoor schoolbestanden eenvoudig beschikbaar, worden applicaties automatisch ingelogd en kunnen problemen eenvoudiger worden opgelost. De school heeft geen toegang tot de inhoud van de harde schijf en kan het gebruik, behalve binnen de schoolapplicaties, ook niet monitoren.
 • Hoe gaat de school om met het risico op diefstal, verlies of schade? 
  Bij een eigen laptop hoort dat de leerling verantwoordelijk met het apparaat omgaat. Dat vraagt o.a. om het gebruik van een stevige beschermhoes en het niet onbeheerd achterlaten van de laptop. Bij de laptops van de RentCompany is een verzekering inbegrepen tegen beschadiging of diefstal.