Kennemer Lyceum - Klaar voor morgen Vergrootglas - doorzoek de website

Kom kennismaken!

Wil je weten of het Kennemer Lyceum bij je past? Kom dan naar een proeflesmiddag.

Inschrijving proefles geopend!

Op woensdag 7 december en woensdag 18 januari kun je voelen hoe het is om een echte brugger te zijn op het Kennemer.

Als je je al hebt ingeschreven via je basisschool, hoef je dit niet nog een keer te doen. De proeflessen zijn trouwens echt alleen voor achtstegroepers. Zit je in groep zeven? Dan ontvangen we je graag volgend schooljaar!

Woensdag 7 december van 14:00 tot 15:30 uur (=VOL)

Woensdag 7 december van 14:30 tot 16:00 uur ( incl. Latijn) (=VOL)

Woensdag 18 januari van 14:00 tot 15:30 uur  ( incl. eventueel Latijn)

Woensdag 18 januari van 14:30 tot 16:00 uur (=VOL)

En wil je onze Open Dag op Zaterdag 4 februari 2023 niet missen? Schrijf je dan nu ook alvast in!

Wij organiseren op 1 februari een informatie-avond. De rector, Bernice van Staalduine, en afdelingsleider brugklassen, Michiel Kerckhaert, vertellen je meer over de visie op onderwijs en de brugklassen op het Kennemer Lyceum. Ook maak je via workshops kennis met de mentoren, docenten en andere collega’s van het Kennemer Lyceum. Meld je aan via deze link.

BrugklasfolderLockers

Heb je onze nieuwe brugklasfolder Lockers al gezien? Hierin staat alles wat je wil weten over onze school. Bekijk hem hiernaast.

Welkom in de brugklas!

Alle brugklasleerlingen volgen de vakken Nederlands, Engels, Frans, Duits aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, wiskunde, lichamelijke opvoeding, vorm en beeld en het onderzoeksvak “Moord op ’t Kennemer.” De gymnasiasten volgen in de brugklas tevens Latijn.

Met ingang van schooljaar 2021-2022 kiezen alle brugklassers een leerlijn. In leerjaar 1 en 2 krijgen leerlingen binnen hun gekozen leerlijn verschillende activiteiten en vaardigheden aangeboden.

Leerlijnen:
A. Sport & Gezondheid
B. Ondernemerschap
C. Tech & Design

Klik hier om meer te weten te komen over de leerlijnen.

Volgorde van plaatsing bij aanmelding in de brugklas.

1. Broertjes en zusjes van leerlingen die op het moment van aanmelden zijn ingeschreven op het Kennemer Lyceum
  2. Alle overige aanmeldingen

Wanneer er binnen een studie meer aanmeldingen zijn dan plaatsen vrij zijn, dan wordt er binnen die studie geloot. Lotingen gebeuren onder de verantwoordelijkheid van een notaris

Voor meer informatie met betrekking tot de brugklas kun je contact opnemen met Michiel Kerckhaert: mjakerckhaert@kennemerlyceum.nl

Voor vragen over het aanmelden voor de brugklas kun je contact opnemen met de administratie.