Kennemer Lyceum - Klaar voor morgen Vergrootglas - doorzoek de website

Kom kennismaken!

Wil je weten of het Kennemer Lyceum bij je past? Kom dan kennismaken! Dit geldt voor leerlingen uit groep 8 én ouders! Je kunt al een goed beeld krijgen via de virtuele tour en social media. We posten bijna dagelijks dingen die op school gebeuren. Hiernaast kun je je voor meerdere activiteiten aanmelden.

In verband met de huidige corona-maatregelen hebben wij helaas ons programma moeten aanpassen. Onze proeflesmiddagen zullen voorlopig alleen online te volgen zijn. Indien je je hebt aangemeld zal je daar snel informatie over krijgen. Verder is het goed om deze site in de gaten te houden, we zullen regelmatig een update neerzetten over alle andere activiteiten.

Heb je onze nieuwe brugklasfolder Lockers al gezien? Hierin staat alles wat je wil weten over onze school. Bekijk hem hiernaast.

Welkom in de brugklas!

Alle brugklasleerlingen volgen de vakken Nederlands, Engels, Frans, Duits aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, wiskunde, lichamelijke opvoeding, vorm en beeld en het onderzoeksvak “Moord op ’t Kennemer.” De gymnasiasten volgen in de brugklas tevens Latijn.

Met ingang van schooljaar 2021-2022 kiezen alle brugklassers een leerlijn. In leerjaar 1 en 2 krijgen leerlingen binnen hun gekozen leerlijn verschillende activiteiten en vaardigheden aangeboden.

Leerlijnen:
A. Sport & Gezondheid
B. Ondernemerschap
C. Tech & Design

Klik hier om meer te weten te komen over de leerlijnen.

Volgorde van plaatsing bij aanmelding in de brugklas.

1. Broertjes en zusjes van leerlingen die op het moment van aanmelden zijn ingeschreven op het Kennemer Lyceum
  2. Alle overige aanmeldingen

Wanneer er binnen een studie meer aanmeldingen zijn dan plaatsen vrij zijn, dan wordt er binnen die studie geloot. Lotingen gebeuren onder de verantwoordelijkheid van een notaris

Voor meer informatie met betrekking tot de brugklas kun je contact opnemen met Ira Liem.

Voor vragen over het aanmelden voor de brugklas kun je contact opnemen met de administratie.