Welkom op ‘t Kennemer

Het Kennemer Lyceum is een kleinschalige en veilige school voor havo, atheneum en gymnasium. De school is gehuisvest in een monumentaal gebouw en ligt prachtig in het groen. De nieuwbouw is passend en biedt alle mogelijkheden voor modern onderwijs. Op ’t Kennemer krijgen leerlingen letterlijke en figuurlijk de ruimte, zij kunnen hun sportieve talenten tonen op onze atletiekbaan, tennisbanen, volleybal-, hockey-, voetbal-, en basketbalvelden.

Op ‘t Kennemer is veel te kiezen

Heb jij een havo-, havo/vwo of vwo-advies? Dan ben je welkom op het Kennemer! Op ‘t Kennemer hebben we vier verschillende brugklassen. Met een havo – advies start je in onze brugklas havo. Met een gemengd advies havo/ vwo start je in onze gemengde brugklas havo/vwo. Heb je een vwo-advies? Dan kun je starten in de brugklas atheneum of in de brugklas gymnasium. Na afloop van het eerste jaar kun je nog alle kanten op.

Op ‘t Kennemer zit je op je plaats

Op het Kennemer Lyceum halen we eruit wat er in je zit. Je wordt uitgedaagd om je kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en in te zetten. Vanaf leerjaar twee zit je op de opleiding die bij je past. Je krijgt veel nieuwe vakken zoals Frans, wiskunde, theater, sport, biologie, Latijn, mediawijsheid en aardrijkskunde. Dat is in het begin best wel even wennen. We helpen je graag! Alle nieuwe brugklasleerlingen krijgen lessen studievaardigheden, je leert je huiswerk te plannen, je agenda in te vullen, je leert samenwerken en nog veel meer. Ook kun je extra lessen volgen voor de vakken nederlands, engels, wiskunde en rekenen.

In juni 2019 verlaten veel examenleerlingen met diploma onze school, dit betekent dat we veel ruimte hebben om nieuwe brugklasleerlingen te verwelkomen. Dus vind je het Kennemer de beste en leukste school en heb je het Kennemer op nummer één van de voorkeuren gezet, dan is de kans groot dat wij je kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in onderstaande gidsen.

nbsp;