Laptops

Het Kennemer Lyceum ondersteunt BYOD voor leerlingen en docenten. Dat betekent dat je een eigen laptop of tablet mee mag nemen naar school en deze in en om de les gebruiken.

Systeemeisen

• WiFi geschikt conform IEEE 802.11ac 5 GHz en 802.1X (WPA/WPA2 802.1X Enterprise). De 2,4 GHz band wordt niet ondersteund.
• Microsoft Windows 10 of hoger, Mac OS X 11 of hoger, iOS 11 of hoger of Android 8 of hoger.
• Virusscanner aanwezig (zie hier voor virusscanners)
• Op het schoolnetwerk mag geen illegale software worden gebruikt of gedownload

Om het makkelijk te maken heeft http://www.campusshop.nl een webshop voor samengesteld waarin alleen apparaten verkocht worden die geschikt zijn voor gebruik op school. De webshop biedt de mogelijkheid een abonnement te nemen op het zorgeloos leren concept en er kan in termijnen worden betaald. Kies bij het bestellen voor Kennemer Lyceum om in de juiste webshop te komen. Leerlingen en docenten die gebruik maken van Campusshop kunnen gebruik maken van hun helpdesk en ondersteuning op school door medewerkers van Campusshop. Alle leerlingen kunnen gebruik blijven maken van de helpdesk als het om school gerelateerde software gaat. Bestellen met korting voor leerlingen kan ook via slim.nl.
Meedoen met BYOD kan op vrijwillige basis.

Wat kan een leerling met een eigen apparaat?

• Huiswerk plannen, organiseren en maken
• Huiswerk digitaal inleveren
• Altijd je spullen bij je
• Informatie zoeken en gebruiken in de les
• Digitaal lesmateriaal binnen en buiten de les gebruiken, naast gedrukt materiaal
• In enkele gevallen zijn al digitale boeken beschikbaar bij methodes
• Communiceren met andere leerlingen en docenten
• Oefenen met les ondersteunende apps

Wat krijgt een leerling van school bij het apparaat

• Een abonnement op Office 365 A3 t.w.v. meer dan € 200,- per jaar
• E-mail @kennemerlyceum.nl
• Digitale agenda
• Planningstools
• Webdisk van 1 TB groot
• Microsoft Office licentie + software
• Teams (video)bellen en appen
• Magister 6
• Van Dale woordenboeken Ne, En, Du, Fa abonnement
• Gratis breedband WiFi toegang in en om het gebouw

Wat mag een leerling met het apparaat op school?

• In de les, in overleg met de docent werken op het apparaat
• Buiten de les zowel schoolgerelateerd als persoonlijk gebruik maken van het apparaat

Wat kan/mag niet?

• Er zijn niet genoeg oplaadpunten voor iedereen. Zorg dus voor een laptop of tablet met voldoende batterijcapaciteit (6 uur aanbevolen) en laad deze dagelijks op voor de schooldag begint.
• Digitaal pesten
• Frauderen
• Niet-ethisch Hacken
• Activiteiten die storend zijn voor anderen