Inschrijven voor

Inschrijving Brugklas 2019 – 2020

Leerlingen met een havo, havo-vwo of vwo advies kunnen zich vanaf 11 februari 2019 aanmelden bij het Kennemer Lyceum door middel van het digitale aanmeldingsformulier. Dit formulier  staat vanaf maandag 11 februari 2019 vanaf 7.30 uur op onze website (aanmeldknop).

Naast een havo-, atheneum- en gymnasiumbrugklas hebben wij ook een gemengde brugklas havo-vwo. Kies de brugklas die bij het afgegeven schooladvies past.

Na het insturen van het digitale aanmeldformulier ontvang je een ontvangstbevestiging en een uitnodiging om de aanmelding persoonlijk toe te lichten waarbij je ook de benodigde formulieren inlevert.

Instroom havo 4

Het Kennemer Lyceum heeft veel succeservaringen in het goed door laten stromen van leerlingen met een vmbo-t diploma naar 4 havo.

Voor het schooljaar 2019-2020 hebben we veel ruimte voor een flink aantal instromers in 4 havo!
Doe jij dit jaar eindexamen vmbo-t, ben je gedreven voldoe je aan de criteria en zou je heel graag willen doorstromen naar 4-havo? Meld je hier dan aan en we gaan graag met je in gesprek zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we je het beste kunnen begeleiden.

De gezamenlijke havo-scholen in de regio hebben met elkaar afspraken gemaakt rond de toelating met als doel de opstroom van vmbo-t naar havo zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Waar moet je aan voldoen?

• Op je eindlijst sta je gemiddeld een 6,8 of hoger (dit betreft het gemiddelde van het centraal- en schoolexamen);
  • alle kernvakken ( Nederlands, Engels en wiskunde) hebben minimaal het eindcijfer zes;
  • de vakdocenten van je vmbo-school ondersteunen jouw wens om door te stromen naar havo-4;
  • je bent gemotiveerd en hebt een goede werkhouding.

Begeleiding

We hebben een speciaal begeleidingsprogramma voor vmbo-t-instromers. Nieuw voor het komende schooljaar is dat je direct na je examen en dus voor de zomervakantie al aan de slag gaat om daar waar nodig achterstanden weg te werken, zodat je het nieuwe schooljaar optimaal voorbereid kan beginnen. Mocht je daarnaast nog begeleiding op maat nodig hebben dan is er een heel begeleidingsteam dat je helpt.

Naar het aanmeldformulier

En wil je graag meer sfeer ervaren met foto’s, vlogs en filmpjes, dan kan je die vinden op ‘optkennemer’ en ‘ínstagram’.

Instroom overige klassen

Vanaf 15 januari 2019 kunnen leerlingen zich ook aanmelden  voor de leerjaren 2, 3 havo/vwo en 4 en 5 vwo.

Na de meivakantie worden leerlingen en ouders uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Uiterlijk op 11 juli 2019, na afloop van de eindrapportvergaderingen, kunnen wij duidelijkheid geven over de definitieve inschrijving omdat wij dan pas zicht hebben op het aantal plaatsen.