Kennemer kampioen schoolhockey

22-05-2018 | Webmaster

Met onze jongens uit de klassen 1 t/m 3 zijn wij Nederlands kampioen schoolhockey geworden.

Een verslag van onze verslaggever ter plekke, de heer Lindenhovius:

Na de voorrondes in Aerdenhout, stond gisteren de finaledag op het programma in het Amsterdamse Bos. Na een spannende poule en een hele goede halve finale, mochten wij in het Wagener stadion aantreden voor de finale tegen het Stedelijk gymnasium uit leiden.
Zoals het hoort stond deze finale vol van spanning. Geen spetterend spel zoals in de wedstrijden hiervoor, maar vooral veel “balletjes breed” en voorzichtig hockey. Toch lukte het onze jongens al snel door de stugge verdediging van de tegenstander een gaatje te vinden en kwamen wij op voorsprong. Het

nadeel van een vroege goal is dat de tegenstander nog genoeg tijd heeft om iets terug te doen. Maar zoals een beroemde hockeyer ooit zei: “Ieder nadeel heb zijn voordeel”. Het stedelijk Gymnasium kwam namelijk door de spanning en het moeten scoren nooit echt in haar spel. De laatste minuten leken wel uren en de spanning was ( vooral bij de coach ) niet te houden en daarom was de ontlading na het fluitje van de scheidsrechters groot.
Een prachtige prestatie van een hele talentvolle, maar vooral heel gezellige groep jongens. Zoals Theo Reitsma in 1988 zei: “Jaha, dit is een goed stel hoor.”
Woensdag in de grote pauze trakteren wij de jongens op taart en een groot applaus.

#WINNENISBELANGRIJKERDANMEEDOEN