Huisvesting en faciliteiten

Gebouw

Leren in een weidse en groene omgeving. Ons gebouw is een prachtige combinatie van stijlvol oud en verfrissend nieuw.

Sportfaciliteiten

Het Kennemer Lyceum beschikt over twee goed uitgeruste gymzalen, een groot sportveld en een multicourt.

Mediatheek

In de mediatheek kun je boeken en DVD’s lenen, schoolspullen aanschaffen en zelfstandig of in groepjes werken. Je kunt er zowel met als zonder computer studeren. Je werk kan gescand of afgedrukt worden. Het is ook mogelijk een laptop te lenen voor gebruik in of buiten de les.

ICT

Van school krijg je een abonnement op Office 365, een e-mailadres, een webdisk en 5 gratis licenties van MS Office voor al je apparaten. In overleg met de docent mag je de eigen laptop of smartphone tijdens de les gebruiken.

Op de website van SLIM kun je soft- en hardware goedkoper aanschaffen. Via Campus Shop kun je een laptop met korting aanschaffen.

Overblijven

Tijdens de pauzes en tussenuren kun je gebruik maken van de kantine, de aula of de mediatheek. Uiteraard kun je ook naar buiten om gebruik te maken van de buitenruimtes of het grote sportveld. Je spullen kun je in je eigen kluisje opbergen.

Gezonde schoolkantine

Het Kennemer Lyceum is een gecertificeerde gezonde school. De moderne schoolkantine is de hele schooldag open en serveert gezonde, vers afgebakken broodjes, sappen en seizoensgebonden lekkernijen van Vital4Skool.

Het Voedingscentrum heeft richtlijnen opgesteld om schoolkantines gezonder te maken: de Richtlijnen Gezondere Kantines. In de Richtlijnen Gezondere Kantines wordt op twee manieren naar het kantineaanbod gekeken: op productniveau en op niveau van het totale aanbod en uitstraling van de kantine. Er zijn verschillende niveaus gedefinieerd: een bronzen, zilveren en gouden kantine. Hoe ‘edeler’ het metaal, hoe gezonder het aanbod en de uitstraling. Op dit moment zijn wij een gouden Schoolkantine.

In nauwe samenwerking met onze schoolcateraar Verhoef, brengen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie. Zo is de continuïteit van de gezonde kantine gewaarborgd.

Er is de laatste tijd veel aandacht voor de negatieve effecten van energiedrankjes. In onze kantine verkopen wij geen gefrituurde etenswaar en energiedrankjes. Bovendien stimuleren wij het drinken van water. In de kantine is een watertappunt geïnstalleerd om flesjes bij te vullen.

In de brugklas verzorgen we jaarlijks lessen over gezonde voeding en wordt verteld hoe belangrijk het is om de dag te beginnen met een goed ontbijt. Ieder jaar krijgen de brugklassen een schoolontbijt aangeboden door onze schoolcateraar.

Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar!

Social Media

Tussen de lessen door volg je het reilen en zeilen van de hele school op de diverse social media.