Expeditie Kennemer

Talent module “Expeditie Kennemer”

ALLEEN LEREN IS OOK NIET LEUK!
Zo probeerden we de leerlingen enthousiast te maken voor deze praktische module. Dat is gelukt. Aangezien er meer aanmeldingen waren dan dat er plek was, moesten we helaas enkele leerlingen teleurstellen.

Tijdens de eerste bijeenkomsten repareerden de leerlingen een fiets en maakten een vogelhuisje. Het vogelhuisje was een groot succes! De eerste koolmees heeft er al zijn intrek in genomen. Het sleutelen aan de fiets werd wat wisselender ontvangen, waarschijnlijk zien sommigen de bui al hangen als er thuis een band lek is of een fietsketting eraf ligt!

Vervolgens gingen we ons verdiepen in elektra en met behulp van een stekker, een schakelaar en een fitting kunnen de leerlingen nu een lamp in elkaar zetten.
Daarenboven hoeft het in elkaar zetten van een Ikea meubel eveneens geen probleem meer zijn, aangezien iedereen nu een bouwtekening kan lezen, dus kom maar op met dat nieuwe bed!

Komende week krijgen de leerlingen ‘survival skills’ over eetbare en geneeskrachtige planten bij ons in de Kennemer Duinen, de heer Boers is onze gids.
Als klap op de vuurpijl eindigen we deze module met een zelfgebouwde raket!!

We kunnen wel zeggen dat door deze talentmodule de leerlingen weer een stuk zelfstandiger en handiger zijn geworden!

De heer Hink,
De heer Houtman