Brugklasblog

Gwen (1HVA) – Vlog Toetsweek

Donderdag 7 december, mijn eerste toetsenweek op het Kennemer Lyceum gaat beginnen !

Na dagen leren en leren en leren is het vandaag toch echt de dag dat de toetsen gaan beginnen. We starten vandaag met Aardrijkskunde en daarna Nederlands. Spannend !!!!

Fiene (1HVA) – De toetsweek

Toen ik ging leren voor de toets week wist ik niet zo goed hoe ik kon gaan leren. Maar ik do het gewoon op dezelfde manier als altijd. Heel serieus leren en af en toe een pauze het ging goed ik wit het goed en ging met vol vertrouwen de toets week in. Ik wist veel maar de toetsen waren wel een beetje lastig. Ik wist niet zeker of ik het goed geleerd had, maar het bleek dat iedereen het wel lastig vond. ik dacht ‘volgens mij heb ik prima geleerd.

In de uitslag bleek dat ik inderdaad goed had geleerd want ik had een mooi eindresultaat.

Groetjes fiene

Gwen (1HVA) – Vlog Brugklaskamp

Deel 1 – De Slaapzaal

Deel 2 – Op weg naar de ZipWire

Deel 3 – Eten

Fiene (1HVA) – Over 2 maanden ga ik op wintersport

Op het Kennemer lyceum valt veel te doen. Ik schrijf nu bijvoorbeeld voor jullie een blog, maar ik doe ook nog sportklas.

Je doet heel veel verschillende sporten zoals rugby, atletiek, schaatsen en nog veel meer. Over 2 maanden ( in januari dus) ga ik op wintersport met de sportklas. In Oostenrijk lekker skiën.

Nu denk je misschien, maar valt er dan alleen maar sportklas te doen? Nee, natuurlijk kan je nog veel meer doen zoals robocub en in de 2e klas kan je ook nog Cambrige Engels gaan doen.

Ik hoop je volgend jaar te zien op het kennemer lyceum in Overveen

Fiene (1HVA) – De eerste weken waren geweldig

De eerste weken waren geweldig. Alles was nieuw en er viel ook veel te beleven. Nieuwe kinderen en nieuwe leerkrachten. Dat is wel spannend. Zelf had ik het geluk dat ik al 3 kinderen kende. Maar al snel kreeg ik steeds meer vriendinnen. Dat was erg leuk.

de leraren zijn op het kennemer lyceum de beste leraren die je maar kan wensen. Ze helpen je goed en als er iets is kan je altijd bij je mentor langs.

Na de eerste paar weken spreek je na school met vriendinnen af, fiets je samen en heb je een vaste plek in de kantine of aula.

Nu we kamp hebben gehad ken je de cotebends goed. ( dat zijn kinderen uit de 4e klas die je in de brugklas helpt). Maar de kinderen uit je eigen klas ken je dan natuurlijk ook goed.

En ik zeg je eerlijk, je krijgt na kamp ook weer kinderen waar je steeds meer mee omgaat. Kort om kennemer is de beste school die er bestaat.

Gwen (1HVA) – Voor ik het wist was de dag voorbij

Woensdag 6 september, 7 uur in de ochtend gaat de wekker, mijn eerste schooldag breekt aan. Wat onhandig stap ik op mijn fiets en ga naar mijn nieuwe school, het Kennemerlyceum. De zenuwen gieren door mijn keel als ik het grote gebouw binnenstap, wat is dit anders dan mijn lagere school!

Het grootste verschil waren wel de boeken, wat zijn het er veel en wat is die tas zwaar! Op naar de eerste les, Geschiedenis, de leraar gaf een uitleg over zijn vak, zoals iedere leraar dit deed.

We kregen op die dag ook Engels, Frans, Wiskunde en Lichamelijke Opvoeding. Voor ik het wist was de dag voorbij.

Ik begin steeds meer mijn draai te vinden

Inmiddels zit ik al ruim een maand op school. Ik vind het nog steeds heel leuk op school, de tijd vliegt voorbij.

Ik begin steeds meer mijn draai te vinden op school, al zijn er nog steeds hele grote verschillen met de lagere school.

Het vele huiswerk, wisselende leraren en de enorme drukte tijdens de pauze.

Het leukste vak vind ik toch wel Mediawijsheid, omdat we hier veel met Computers leren werken. Ook fijn vind ik mijn kluisje, dan kan ik overdag mijn zware boekentas wat lichter maken.

Ik verheug me erg op het kamp wat er aan komt, in mijn volgende Blog zal ik hier meer over vertellen.