Brugklasblog

Gwen (1HVA) – Brugklasfeest

Je eerste schoolfeest als brugklasser: Het Brugklasfeest.

Gwen (1HVA) – Themaweek Duurzaamheid

Deze keer vlogt Gwen over de themaweek die in het teken stond van duurzaamheid.

Gwen (1HVA) – Blog Open Dag

Hallo volgers, een probleem met mijn camera daarom een keer een Blog in plaats van een Vlog.

Vorige week waren de open dagen op het Kennemer Lyceum, ik mocht helpen om mensen uit te leggen wat Mediawijsheid inhoud.

Echt leuk, ik heb heel veel nieuwe gezichten gezien en veel positieve reacties gehoord. De nieuwe leerlingen waren echt geïnteresseerd in wat het Kennemer Lyceum nou precies te bieden heeft.

Op de rustigere momenten ben ik ook even de school door geweest. Wat hebben ze een hoop taarten voor KiKa verkocht zeg !!!  Ze zagen er heerlijk uit.

Weet je wat echt top was, er waren zelfs kinderen die me herkenden van de eerdere Vlogs op de site van het Kennemer. Het was echt leuk om hier wat meer over te vertellen.

Na de open dagen ben ik ook naar mijn oude basisschool geweest, De Cirkel. Ik mocht daar aan twee groepen 8 mijn presentatie geven over het Kennemer Lyceum die ik zelf bij Mediawijsheid had gemaakt.

Inmiddels heb ik al goed mijn draai gevonden op school en gaat het super !

De klaslokalen kan ik nu allemaal vinden en gaat het plannen voor bijvoorbeeld huiswerk een stuk beter.

Ik ben een grote fan geworden van de broodjes in de kantine. Mijn favorieten zijn het broodje verse Carpaccio en de  Turkse pizza. Echt lekker……………

Ik ben inmiddels al druk bezig met mijn volgende Vlog, “ een dag met Gwen op het Kennemer” .

Tot gauw.

Gwen (1HVA) – Vlog Toetsweek

Donderdag 7 december, mijn eerste toetsenweek op het Kennemer Lyceum gaat beginnen !

Na dagen leren en leren en leren is het vandaag toch echt de dag dat de toetsen gaan beginnen. We starten vandaag met Aardrijkskunde en daarna Nederlands. Spannend !!!!

Fiene (1HVA) – De toetsweek

Toen ik ging leren voor de toets week wist ik niet zo goed hoe ik kon gaan leren. Maar ik do het gewoon op dezelfde manier als altijd. Heel serieus leren en af en toe een pauze het ging goed ik wit het goed en ging met vol vertrouwen de toets week in. Ik wist veel maar de toetsen waren wel een beetje lastig. Ik wist niet zeker of ik het goed geleerd had, maar het bleek dat iedereen het wel lastig vond. ik dacht ‘volgens mij heb ik prima geleerd.

In de uitslag bleek dat ik inderdaad goed had geleerd want ik had een mooi eindresultaat.

Groetjes fiene

Gwen (1HVA) – Vlog Brugklaskamp

Deel 1 – De Slaapzaal

Deel 2 – Op weg naar de ZipWire

Deel 3 – Eten

Fiene (1HVA) – Over 2 maanden ga ik op wintersport

Op het Kennemer lyceum valt veel te doen. Ik schrijf nu bijvoorbeeld voor jullie een blog, maar ik doe ook nog sportklas.

Je doet heel veel verschillende sporten zoals rugby, atletiek, schaatsen en nog veel meer. Over 2 maanden ( in januari dus) ga ik op wintersport met de sportklas. In Oostenrijk lekker skiën.

Nu denk je misschien, maar valt er dan alleen maar sportklas te doen? Nee, natuurlijk kan je nog veel meer doen zoals robocub en in de 2e klas kan je ook nog Cambrige Engels gaan doen.

Ik hoop je volgend jaar te zien op het kennemer lyceum in Overveen

Fiene (1HVA) – De eerste weken waren geweldig

De eerste weken waren geweldig. Alles was nieuw en er viel ook veel te beleven. Nieuwe kinderen en nieuwe leerkrachten. Dat is wel spannend. Zelf had ik het geluk dat ik al 3 kinderen kende. Maar al snel kreeg ik steeds meer vriendinnen. Dat was erg leuk.

de leraren zijn op het kennemer lyceum de beste leraren die je maar kan wensen. Ze helpen je goed en als er iets is kan je altijd bij je mentor langs.

Na de eerste paar weken spreek je na school met vriendinnen af, fiets je samen en heb je een vaste plek in de kantine of aula.

Nu we kamp hebben gehad ken je de cotebends goed. ( dat zijn kinderen uit de 4e klas die je in de brugklas helpt). Maar de kinderen uit je eigen klas ken je dan natuurlijk ook goed.

En ik zeg je eerlijk, je krijgt na kamp ook weer kinderen waar je steeds meer mee omgaat. Kort om kennemer is de beste school die er bestaat.

Gwen (1HVA) – Voor ik het wist was de dag voorbij

Woensdag 6 september, 7 uur in de ochtend gaat de wekker, mijn eerste schooldag breekt aan. Wat onhandig stap ik op mijn fiets en ga naar mijn nieuwe school, het Kennemerlyceum. De zenuwen gieren door mijn keel als ik het grote gebouw binnenstap, wat is dit anders dan mijn lagere school!

Het grootste verschil waren wel de boeken, wat zijn het er veel en wat is die tas zwaar! Op naar de eerste les, Geschiedenis, de leraar gaf een uitleg over zijn vak, zoals iedere leraar dit deed.

We kregen op die dag ook Engels, Frans, Wiskunde en Lichamelijke Opvoeding. Voor ik het wist was de dag voorbij.

Ik begin steeds meer mijn draai te vinden

Inmiddels zit ik al ruim een maand op school. Ik vind het nog steeds heel leuk op school, de tijd vliegt voorbij.

Ik begin steeds meer mijn draai te vinden op school, al zijn er nog steeds hele grote verschillen met de lagere school.

Het vele huiswerk, wisselende leraren en de enorme drukte tijdens de pauze.

Het leukste vak vind ik toch wel Mediawijsheid, omdat we hier veel met Computers leren werken. Ook fijn vind ik mijn kluisje, dan kan ik overdag mijn zware boekentas wat lichter maken.

Ik verheug me erg op het kamp wat er aan komt, in mijn volgende Blog zal ik hier meer over vertellen.