Bloggende en vloggende brugklassers

12-10-2017 | Webmaster

Ook dit jaar gaan de leerlingen uit groep 8 zich na de herfstvakantie oriënteren op de middelbare school. Zij moeten straks, in volgorde, vijf middelbare scholen kiezen waar ze na de basisschool heen zouden willen.

En als je 11, 12 jaar bent, hoe kun je jezelf dan voorstellen hoe het zou zijn op die school? Om daar bij te helpen hebben we enkele van onze huidige brugklasleerlingen gevraagd om hun ervaringen te bloggen of te vloggen. Gwen uit 1HVA bijt het spits af met haar indruk van de eerste dag als middelbare scholier.

Gwen (1HVA) – Mijn eerste dag op het Kennemer Lyceum

Woensdag 6 september, 7 uur in de ochtend gaat de wekker, mijn eerste schooldag breekt aan. Wat onhandig stap ik op mijn fiets en ga naar mijn nieuwe school, het Kennemerlyceum. De zenuwen gieren door mijn keel als ik het grote gebouw binnenstap, wat is dit anders dan mijn lagere school!

Het grootste verschil waren wel de boeken, wat zijn het er veel en wat is die tas zwaar! Op naar de eerste les, Geschiedenis, de leraar gaf een uitleg over zijn vak, zoals iedere leraar dit deed.

We kregen op die dag ook Engels, Frans, Wiskunde en Lichamelijke Opvoeding. Voor ik het wist was de dag voorbij.

Meer lezen? Volg de speciale brugklas blogpagina.