Toelichting op de aanmelding voor de brugklas 2018-2019

Op het Kennemer is veel te kiezen!

Op het Kennemer kun je kiezen voor de brugklassen havo, havo-vwo, atheneum of gymnasium. Natuurlijk moet je een passend advies van de basisschool hebben om toegelaten te worden.

Heb je het Kennemer Lyceum op de eerste plaats van je voorkeurlijst staan? Meld je dan aan op onze school.

Het is belangrijk om de informatie hieronder eerst goed door te lezen.

De aanmelding bestaat uit een aantal stappen.

• Je kunt je digitaal aanmelden van 12 februari tot en met 12 maart 2018.
  • Op 7, 8, of 12 maart 2018 ontvangen we jou met je ouder(s) graag voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
  • Op 21 maart 2018 maken alle scholen bekend welke leerlingen geplaatst zijn. Dit is bij het Kennemer geen probleem, alle leerlingen die het Kennemer op nummer 1 van hun voorkeurslijst hebben staan (en toelaatbaar zijn met het advies van de basisschool) worden automatisch geplaatst. Het Kennemer gaat in de eerste ronde niet loten!

Digitale aanmelding

Vanaf 12 februari 2018 tot en met 12 maart 2018 kun jij samen met je vader of moeder het digitaal aanmeldingsformulier invullen en verzenden. Je kunt dan ook een voorkeur aangeven voor het moment van het kennismakingsgesprek. Na de digitale aanmelding ontvang je een mailtje waarin we  het tijdstip voor het kennismakingsgesprek bevestigen.

Het inschrijfgesprek

Op de afgesproken tijd kom je samen met je ouder(s) naar het Kennemer om je definitief in te schrijven. Op onderstaande dagen vinden de kennismakingsgesprekken plaats.

• Woensdag 7 maart van 14:00 uur tot 17:00 uur;
  • donderdag 8 maart van 16:00 uur tot 18:00 uur;
  • maandag 12 maart van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Het digitale aanmeldingsformulier ligt dan uitgeprint voor je klaar.

Vergeet niet om de volgende formulieren mee te nemen naar het kennismakingsgesprek:

• Het Aanmeldformulier Voorgezet Onderwijs met daarop het advies van de basisschool;
  • het Uitstroomadvies op basis van het LVS;
  • een kopie van je paspoort/identiteitskaart (voor- en achterkant) of een uittreksel van de Gemeentelijke Basis Administratie;
  • een eventuele dyslexieverklaring, dyscalculieverklaring of andere aanvullende gegevens die voor jouw aanmelding belangrijk zijn.

Alleen als alles compleet is, ben je definitief ingeschreven en geplaatst.

Heb je extra ondersteuning nodig?

Dan kun jij je in overleg met je ouders en de basisschool aanmelden tot 15 februari  2018. De basisschool organiseert dan samen met jou, je ouder(s) en het Kennemer een multidisciplinair overleg. Wij komen dan aan de weet wat jij nodig hebt en wij kunnen vertellen of wij dat kunnen bieden. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen alle basisscholen en vo-scholen binnen de regio. (zie ook het Brugboek).

Hebben jij of je ouder(s) nog vragen?

Neem contact met ons op via info@kennemerlyceum.nl, We helpen je graag verder.