Toelichting op de aanmelding voor de brugklas

Op het Kennemer is veel te kiezen!

Op het Kennemer kun je kiezen voor de brugklassen havo, havo-vwo, atheneum of gymnasium. Natuurlijk moet je een passend advies van de basisschool hebben om toegelaten te worden.

Heb je het Kennemer Lyceum op de eerste plaats van je voorkeurlijst staan? Meld je dan aan op onze school.

Het is belangrijk om de informatie hieronder eerst goed door te lezen.

De aanmelding bestaat uit een aantal stappen.

• Je kunt je digitaal aanmelden van 8 februari tot en met 9 maart.
  • Vanaf 1 maart ontvangen we jou met je ouder(s) graag voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. In de bevestiging die je ontvangt na je aanmelding zie je wanneer je verwacht wordt.
  • Op 17 maart maken alle scholen bekend welke leerlingen geplaatst zijn. Dit doen we vanaf 15.00 uur via onze website.

Digitale aanmelding

Vanaf 8 februari tot en met 9 maart kun jij samen met je vader of moeder het digitaal aanmeldingsformulier invullen en verzenden. Na de digitale aanmelding ontvang je een mailtje waarin we het tijdstip voor het kennismakingsgesprek vermelden.

Het inschrijfgesprek

Op de afgesproken tijd kom je samen met je ouder(s) naar het Kennemer om je definitief in te schrijven.
Het digitale aanmeldingsformulier ligt dan uitgeprint klaar.

Vergeet niet om de volgende formulieren mee te nemen naar het kennismakingsgesprek:

• het Aanmeldformulier Voorgezet Onderwijs met daarop het advies van de basisschool;
  • een kopie van je paspoort/identiteitskaart (voor- en achterkant) of een uittreksel van de Gemeentelijke Basis Administratie;
  • een eventuele dyslexieverklaring, dyscalculieverklaring of andere aanvullende gegevens die voor jouw aanmelding belangrijk zijn.

Alleen als alles compleet is, ben je aangemeld. Als er meer brugklasleerlingen naar het Kennemer willen dan er plaatsen zijn, kan loting nodig zijn. Daarbij geldt dat bij gemengde schooladviezen geloot wordt op het laagste opleidingsniveau.

Heb je extra ondersteuning nodig?

Dan kun jij je in overleg met je ouders en de basisschool aanmelden tot 5 februari . De basisschool organiseert dan samen met jou, je ouder(s) en het Kennemer een multidisciplinair overleg. Wij komen dan aan de weet wat jij nodig hebt en wij kunnen vertellen of wij dat kunnen bieden. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen alle basisscholen en vo-scholen binnen de regio. (zie ook het Brugboek).

Hebben jij of je ouder(s) nog vragen?

Neem contact met ons op via info@kennemerlyceum.nl, We helpen je graag verder.